Werken bij SK betekent werken in een bijzondere omgeving – vanuit het hart van Amsterdam – met of voor kwetsbare mensen. Onze medewerkers hebben het dienen van God en het uitdragen van Zijn liefde als hoogste prioriteit. We verwachten van iedere medewerker dat hij of zij de christelijke identiteit van THDV onderschrijft en deze actief uitdraagt vanuit een levend geloof in Jezus Christus.

Betaalde functies | vrijwilligerswerk
Onze medewerkers hebben allemaal zeer uiteenlopende (kerkelijke)achtergronden, vakkennis en talenten. Omdat we diverse werkterreinen hebben, hebben we ook een breed scala aan functies: betaald en als vrijwilliger. Bij ons werk horen passende en verantwoorde arbeidsvoorwaarden. Wij volgen de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.

Stages
Voor het cursusjaar 2019-2020 zijn er geen stageplaatsen beschikbaar. Kijk regelmatig op onze site of er een stage- en/of afstudeeropdracht beschikbaar is.

Afstuderen
Scharlaken Koord is een dynamische groeiende organisatie die zich bezig houdt met maatschappelijke hulpverlening en (online) veldwerk onder vrouwen en mannen die werken in de prostitutie. Daarnaast verzorgen wij landelijke preventie-activiteiten in het voortgezet (speciaal) onderwijs aan meiden en jongens.

Scharlaken Koord biedt graag de ruimte aan studenten om een afstudeeropdracht uit te voeren binnen de organisatie. Dit kan door te solliciteren op onderstaande afstudeeropdracht(en) of door een open sollicitatie te sturen met een uitgewerkt plan voor een eigen in te brengen afstudeeropdracht.

Afstudeeropdracht : Gebruik van sociale media en datingapps binnen de prostitutiesector

Doelgroep: studenten social work
Periode: 2019 - 2020
Uren begeleiding: in onderling overleg

Onderzoeksvraag:

Wat is er bekend – in de literatuur en bij deskundigen – over de werkwijze van prostituees die via sociale media en dating apps actief zijn en middels welke praktijkinitiatieven zou Scharlaken Koord met deze doelgroep in contact kunnen komen?

I. Wat zeggen de verschillende bronnen (deskundigen, prostituees en andere betrokkenen) over de werkwijze (aard en omvang) van vrouwen en mannen die zich via sociale media en dating apps prostitueren en hoe verhoudt deze werkwijze zich tot het overheidsbeleid?

II. Welke praktijkinitiatieven – door (hulpverlening)instanties – zijn er al, op welke manier gaat men binnen die initiatieven te werk en hoe verhoudt zich dat tot de werkwijze van Scharlaken Koord?

Vermeld in je reactie, ten minste:

 • Naam en leeftijd
 • Opleiding en hogeschool/universiteit
 • Korte toelichting op de hoofd- en deelvragen , wat spreekt je aan?
 • Gerelateerde ervaring
 • PDF met de eisen van hogeschool of universiteit
 • Open sollicitatie

Staat er hierboven geen voorbeeld afstudeeropdracht, maar wil je toch bij Scharlaken Koord afstuderen?  Of heb jij een andere wens dan bovenstaande opdracht, licht dit dat toe in een open sollicitatie. Vermeld minstens het volgende:

Namen en leeftijd

 • Opleiding en hogeschool/universiteit
 • Periode van afstuderen
 • Gerelateerde ervaring
 • Uitgewerkte hoofdvraag + globale deelvragen
 • Toelichting over de hoofd- en deelvragen
 • PDF met de eisen van hogeschool of universiteit

Stuur je sollicitatie via het contactformulier. 

Tot Heil des Volks
Ook op ons Dienstencentrum zijn er regelmatig stageplekken beschikbaar, bijvoorbeeld voor studenten van de MBO-opleidingen Marketing & Communicatie, Bedrijfsadministratie/ Boekhouding, Personeel & Arbeid, Communicatie en Journalistiek. Iedere stagiaire krijgt een stagevergoeding op basis van zijn of haar opleidingsniveau en het aantal stageuren per week. 

Open sollicitaties
Het kan zijn dat je graag bij ons wilt komen werken, maar dat er op dit moment geen geschikte vacatures voor jou zijn. In dit geval willen we je aanmoedigen om ons een open sollicitatie te sturen. Deze bewaren wij een jaar lang. Wanneer er een vacature vrijkomt die overeenkomt met jouw vakgebied en/of interesses, nemen wij contact met je op. Je kunt jouw sollicitatiebrief en curriculum vitae sturen naar: vacature@totheildesvolks.nl. Heb je nog vragen? Bel dan met de afdeling Personeelszaken via telefoonnummer (020) 344 63 10.

Mail of bel ons gerust als je vragen hebt.
Jelmer Roos, Personeelsconsulent
vacature@totheildesvolks.nl 
T. (020) 344 63 10

Kom in actie

Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

Doneer nu