Wat kunnen we voor je doen?

 

We zijn er voor jou! Samen gaan we aan de slag met jouw vragen en problemen. Misschien wil je gewoon je verhaal kwijt of heb je behoefte aan advies? Ook dan luisteren we graag naar je. Kom gewoon eens langs, bel of chat met ons. Erover praten kan je helpen om te ontdekken wat je wilt en wat er allemaal wel kan. 

Wij helpen bij:

 

Geldproblemen

Heb je schulden, problemen met je administratie of vind je het moeilijk om rond te komen? Heb je een eerlijke boekhouder nodig? Vragen over verzekeringen of de belastingdienst? Wij kijken met je mee en helpen je op weg.

 

Werk

Wil je ander werk, maar weet je niet goed hoe? Ben je bang voor de reacties van werkgevers en collega’s? Wij hebben contacten met werkgevers en gemeentes om je te helpen op weg naar betaald werk. We hebben in Amsterdam een eigen werkervaringsplek en we kunnen ook met je zoeken naar vrijwilligerswerk, Nederlandse les, een opleiding of een leerwerktraject.

 

Uitbuiting

Heb je te maken (gehad) met een loverboy, mensenhandel, uitbuiting of dwang? We helpen je om uit deze situatie te stappen en geven je de begeleiding die nodig is. Denk niet dat het voor jou niet mogelijk is om daar uit te komen! Ook kunnen we helpen in contacten met de politie, de IND of een advocaat.  

 

Contact

Ben je wel eens eenzaam of heb je behoefte aan mensen die je echt kunt vertrouwen, die in je geloven en je stimuleren? Wij helpen jou in het leggen van goede contacten met andere mensen of brengen je in contact met een maatje om mee te praten of samen leuke dingen te doen.

 

Psychische problemen

Voel je je somber, angstig of verward of heb je problemen met drank of drugs? Heb je last van nare herinneringen of stress? Wij luisteren en zoeken samen met jou naar de oorzaak van je klachten en een aanpak die je helpt. Dit doen we soms samen met andere organisaties in de GGZ die wij goed kennen en die deskundig en betrouwbaar zijn.

 

Praktische problemen

Bijvoorbeeld huisvesting: wij weten hoe moeilijk het is om een betaalbare woning te vinden. Wij kunnen niet toveren maar we willen je helpen met zoeken; je staat er niet alleen voor!

 

Gezondheid

Heb je zorgen over je gezondheid of lichamelijke klachten? Wij kunnen je helpen om goede zorg te krijgen, ook als je niet verzekerd bent. Vind je het lastig om een afspraak met een arts te maken of hier alleen naar toe te gaan? We gaan graag met je mee en regelen een afspraak voor je.

 

Zingeving

Juist wanneer er problemen in je leven zijn kunnen vragen over zingeving of geloof een grote rol spelen. We praten hier graag met je over door.

 

    Speelt er voor jou nog iets anders? Overleg met ons en klik hier verder als je benieuwd bent hoe we aan de slag gaan met jouw vragen. 

    Kom in actie

    Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

    Doneer nu