Fijn dat je interesse hebt in ons aanbod!

 

Hoe werkt het? Nadat je contact hebt opgenomen word je door een van onze maatschappelijk werkers uitgenodigd voor een gesprek.  Vervolgens kun je dit van ons verwachten:

  • In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Je kunt uitleggen waarom jij je aangemeld hebt, wat je vragen zijn en wat je zou willen. De maatschappelijk werker is er allereerst om naar je te luisteren. Jij kunt jouw vragen en verwachtingen delen. De maatschappelijk werker vertelt vervolgens wat zij kan doen om je te helpen.
     
  • Na dit eerste gesprek worden vervolgafspraken gemaakt. De maatschappelijk werker gaat samen met jou aan de slag om aan je vragen te werken aan de hand van een actieplan dat jullie samen vaststellen. Daarnaast kan de maatschappelijk werker je voor specialistische hulp zoals een schuldhulpverleningsinstantie, huisarts of psycholoog, doorverwijzen. Als je dit fijn vindt, kan zij met je meegaan.
     
  • Jouw hulpvraag is altijd leidend. Als er tijdens het traject nog nieuwe vragen ontstaan gaan jullie ook daar samen mee aan de slag. Is je doel bereikt en heb je geen andere vragen meer? Dan nemen jullie afscheid. Je kunt op elk moment de maatschappelijke begeleiding stopzetten. De begeleiding van het Scharlaken Koord is gratis voor jou. 

Kom in actie

Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

Doneer nu