Beste verwijzer,
 

Graag brengen wij u op de hoogte van het hulpaanbod van Het Steunpunt Prostitutie Flevoland en het Uitstapprogramma Prostitutie Flevoland. Het Steunpunt Prostitutie Flevoland is een samenwerking tussen Scharlaken Koord en Terwille, die beide in andere regio’s veel ervaring hebben op het gebied van prostitutie maatschappelijk werk en uitstaptrajecten. Sinds januari 2018 is Het Steunpunt opgestart in de regio van Flevoland.
 
Onze doelgroep bestaat uit vrouwen en mannen die werkzaam zijn in de prostitutie, die hulp nodig hebben en/of die willen stoppen met dit werk. Hiertoe behoren ook slachtoffers van loverboys en mensenhandel. Het Steunpunt biedt maatschappelijke hulp zoals psychosociale begeleiding, hulp bij schulden, begeleiding naar (ander) werk, hulp bij het zoeken van een (veilige) woonplek, een buddytraject en GGZ-behandeling op het gebied van verslaving. Daarnaast biedt Het Steunpunt ook een traject waarbij vrouwen tijdelijk opgevangen en begeleid kunnen worden bij het uitstappen uit de prostitutie op veilige, geheime plekken in Drenthe, Groningen en Frankrijk.

Wanneer u in aanraking komt met patiënten die in de prostitutie werken of waarbij u vermoedens hebt van uitbuiting, kunt u hen wijzen op Het Steunpunt. Ook als u zelf graag overleg wilt of vragen heeft over een situatie rondom prostitutie, loverboyproblematiek of mensenhandel, kunt u contact opnemen met Het Steunpunt. Ook ouders, familie en andere betrokkenen van een patient kunnen bij Het Steunpunt terecht met hun vragen.

We houden u graag op de hoogte van onze activiteiten en ontwikkelingen. U kunt zich via het emailadres abonneren op onze nieuwsbrief.
Hier kunt u de flyer van het steunpunt downloaden.

Met hartelijke groet,

Jacqueline Keur, Marian Aalberts, Sanne de Vries

Steunpunt Prostitutie Flevoland


 

Meer informatie over Het Steunpunt

Heeft u vragen over Het Steunpunt of wilt u contact met ons opnemen?
Op werkdagen kunt u ons bereiken op (020) 6226897 of 06 16692173                                                                    Via email: info@scharlakenkoord.nl

Kom in actie

Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

Doneer nu