“Ik heb mijn eigenwaarde weer terug”

Ik heb zoveel stress

‘Vanuit mijn raam zie ik een klein stukje van de gracht. Ik ken iedere tegel en elk kozijn omdat ik er zo vaak naar sta te staren. De dagen zijn lang hier, lang en vermoeiend. Gisteren heb ik tot laat gewerkt in de hoop nog wat klanten te trekken. Hoe later op de avond hoe gekker het publiek, maar ik moet mijn kamerhuur wel verdienen.
Ik weet nog hoe ik hier kwam een paar jaar terug. Ik ging er toen vanuit dat het niet zo erg zou zijn, ik zou geld verdienen en dat zou alles goed maken. Nu, een paar jaar verder, zit ik alleen maar meer in de shit. Mijn schulden lopen op en elke maand heb ik stress of ik mijn huur wel kan betalen en nog iets over heb om naar mijn familie te sturen.’

Lees verder ...

Scharlaken Koord verklaart je de liefde

Hulpverlening

De prostitutiewereld is hard en ingewikkeld, soms kom je er zelf niet meer uit en heb je behoefte aan hulp. De maatschappelijk werkers van Scharlaken Koord kennen deze problemen en hebben al ruim 30 jaar ervaring in het helpen en begeleiden van vrouwen die werken in de prostitutie. Dat doen we met subsidie van de gemeentes en het ministerie. Daarom hoef je zelf niet te betalen voor onze hulp. Je bent met allerlei verschillende vragen bij ons welkom. Neem gerust een kijkje op deze pagina of neem contact met ons op. Je bent welkom!

‘Wanneer ik een hulpvraag heb, weet ik dat er bij Scharlaken Koord iets mee gedaan wordt. Ik vertrouw deze organisatie.’ Lizzie (25) – werkte in een club in Haarlem.

Wat kunnen we voor je doen?

Jouw wensen staan centraal, samen bekijken we wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld hulp bij het invullen van papieren of contact opnemen met de belastingdienst of IND. Misschien heb je te maken (gehad) met dwang of geweld en wil je hulp om uit de prostitutiewereld te stappen, ook daar kunnen we je bij helpen. Weet je nog niet precies wat je hulpvraag is of wil jij je verhaal kwijt? Ook dan kan je contact opnemen. We zijn er voor jou! Ons aanbod is divers en afgestemd op jouw vragen. Samen zoeken we naar de beste oplossing voor jou!
Bekijk ons hulpaanbod eens.

Hoe werkt het?

Je kunt ons mailen of bellen, met ons chatten of voor gesprek langskomen op een van onze kantoren in Amsterdam, Kennemerland, Noord Holland, Flevoland en Overijssel. Dan leren we elkaar kennen en bespreken we welke hulp jij nodig hebt. We stellen samen een plan op waarin we stap voor stap aan de slag gaan met jouw vragen. Je krijgt een vaste maatschappelijk werker die je helpt en ook met je mee kan als je afspraken hebt met bijvoorbeeld de gemeente, een arts of een advocaat. Onze hulp is gratis en we gaan zorgvuldig om met je privacy. Interesse? Bekijk ons traject.

Maatjes

Wanneer je uit de prostitutie stapt verandert er heel veel in je leven. Het is een onzekere periode waarin je de prostitutiewereld los laat en stappen zet op weg naar een nieuwe plek.
Minderwaardige gevoelens, schuld, schaamte en angst om afgewezen te worden kunnen een rol spelen. Misschien heb je langere tijd in een isolement geleefd, worstel je met het verwerken van traumatische ervaringen of ben je druk met het regelen van allerlei praktische zaken. Dingen die het openstaan naar anderen moeilijk kunnen maken.
Hiervoor is ons maatjesproject; iemand met wie je leuke dingen kan ondernemen, die je een steuntje in de rug geeft, die naar je luistert en die er voor je is.

‘Soms weet ik niet meer zo goed wie ik ben, maar bij m’n maatje mag ik mezelf zijn’. Romana (35) – heeft sinds 2017 contact met haar maatje.

Second Step

In de Jordaan staat onze tweedehands winkel Second Step. Op deze bijzondere plek ben je welkom als je besluit uit de prostitutie te stappen. De winkel is een plek waar je werkervaring op kunt doen en waar jij je leven weer op kunt bouwen. Bij Second Step is er volop gelegenheid om andere vrouwen te ontmoeten die ook in de prostitutie gewerkt hebben. Wil je werkervaring opdoen in de verkoop of in de catering en wil je concrete stappen zetten om je leven weer op te bouwen? Dan is Second Step daarvoor de aangewezen plek. Je bent welkom!

‘Second Step heeft mijn leven veranderd; dit is de beste plek voor mij! Ik heb geleerd dat ik veel talenten heb en kan weer verder.’ Rebecca (43) – ontmoette op straat hulpverleners van Scharlaken Koord.