In het hart van de Jordaan bevindt zich de tweedehands kledingwinkel Second Step. Hier wordt goede tweedehands kleding verkocht voor dames en kinderen. Ook worden er groepen ontvangen voor high tea en lunch.

De winkel en het atelier wordt gerund door een maatschappelijk werker en enkele vrijwilligers van het Scharlaken Koord. Het functioneert als plek voor vrouwen die deelnemen aan het uitstap programma van Scharlaken Koord. Deelnemers van andere organisaties met dezelfde achtergrond zijn ook welkom, zoals cliënten van P&G292 of de Roggeveen.

Alle deelnemers hebben een achtergrond in prostitutie. Ze hebben ervoor gekozen hun leven opnieuw op te bouwen en willen werkervaring opdoen om stappen te zetten richting betaald werk, vrijwilligerswerk of een andere dagbesteding.  De meeste deelnemers nemen 1 dag per week, op donderdag,  deel aan Second Step. Tijden zijn 10:00 tot 16:30. 

Het meedraaien in de winkel en het atelier:

  • ontmoeten en delen met lotgenoten
  • leren omgaan met tijd en structuur
  • (leren) werken in een team
  • ontdekken en ontwikkelen van eigen talenten
  • positieve of lerende ervaringen opdoen in sociaal contact
  • positieve ervaringen opdoen ter versterking van het zelfbeeld en zelfvertrouwen
  • Nederlandse taalvaardigheid vergroten

Daarnaast is er een workhopprogramma met de volgende thema’s:

  • psycho-sociale versterking: bijv. zelfvertrouwen en identiteit, omgaan met stress, feedback en autoriteit, assertiviteit en weerbaarheid
  • reintegratie: bijv. omgaan met klanten, omgaan met geld en kassa, schrijven van een cv en voorbereiding op het sollicitatieproces.

Verder is er begeleiding door de maatschappelijk werker en wordt regelmatig de voortgang en ontwikkeling besproken en geëvalueerd.

Aanmelding kan door een email te sturen naar info@scharlakenkoord.nl of door te bellen naar 020-6226897. Na aanmelding volgt een intakegesprek met de cliënt en diens verwijzer en wordt een contract ondertekend. Er volgt eerst een proefperiode  van 1 of 2 maanden voor de cliënt en voor Second Step om te kijken of dit iets voor haar is. Ook daarna wordt regelmatig geëvalueerd met de maatschappelijk werker van Second Step en is er waar wenselijk overleg met de verwijzer. Het streven is dat een cliënt na maximaal  een jaar de overstap kan maken naar betaald werk of vrijwilligerswerk, maar naar aanleiding van de behoeften en voortgang van de cliënt kan in overleg met de cliënt en diens verwijzer hiervan afgeweken worden.

Kom in actie

Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

Doneer nu