Over prostitutie 

Prostitutie wordt in onze samenleving gezien als 'gewoon werk'. Het is gemakkelijk om in deze sector aan de slag te gaan. Tegelijk ervaren prostituees dat ze, sociaal of zakelijk, worden afgewezen. Dat ze zwijgen over hun werk en daardoor in een isolement terecht komen. Vrouwen die op de wallen werken worden voortdurend geconfronteerd met respectloos gedrag. De meeste prostituees krijgen wel eens te maken met fysiek, seksueel of psychisch geweld en dat geldt ook voor vrouwen die het werk vrijwillig doen. Regelmatig begeleiden wij vrouwen die al jaren geleden gestopt zijn met prostitutie, maar nog worstelen met een negatief zelfbeeld of PTSS klachten.

En dan hebben we het nog niet eens over uitbuiting. Van alle slachtoffers van mensenhandel werkt 60% in de prostitutie. Zij worden gedwongen door fysiek of psychologisch geweld dat hun levens compleet verwoest.

Dus als je wilt horen dat prostitutie gewoon werk is, moet je niet bij ons zijn. Wij zien dagelijks de negatieve gevolgen. Wij hebben nog nooit een ouder ontmoet die het een mooi beroep voor zijn kind vond. Wij ontmoeten maar zelden vrouwen die het werk echt graag doen.

Wij vragen niet om te stoppen met prostitutie. Wij vragen wel om waardigheid en recht. Wij luisteren naar ieders persoonlijke verhaal, wensen en dromen. Wij denken mee over nieuwe perspectieven. En wij doen niets liever dan vrouwen helpen hun doelen te bereiken en hun talenten te ontwikkelen.

Kom in actie

Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

Doneer nu