No Nonsense

 

Geen onzin over seksualiteit! Met jongeren op een open en respectvolle manier het gesprek aangaan over seksualiteit. No Nonsense bestaat uit een lessenserie van drie opeenvolgende lessen die ondersteund worden met animatiefilmpjes. Onderwerpen die sowieso in deze lessen aan bod komen zijn: binnen – en buitenkantverschillen van jongens en meiden, porno, social media, seksuele diversiteit, wensen en grenzen en relaties. We gebruiken diverse werkvormen waardoor de leerlingen uitgedaagd worden om zelf over deze thema’s na te denken, de andere sekse beter te begrijpen en een mening te vormen. Weerbaarheid heeft o.a. te maken met eigenwaarde en zelfvertrouwen en met wat leerlingen vanuit huis hebben meegekregen over relaties en intimiteit. Ook dit zal in de lessenserie aanbod komen, waarmee we leerlingen willen stimuleren om te groeien in hun weerbaarheid. 

 

Lessenserie No Nonsense. Drie opeenvolgende lessen van een blokuur (90-100 minuten) . No Nonsense richt zich op jongeren van 14 t/m 16 jaar in het reguliere of speciaal onderwijs (PRO programma voor jongens).

Les 1 Bewustwording. Doel: Het stimuleren van een bewustwordingsproces bij jongeren over de begrippen seks en seksualiteit. De dialoog aangaan over de onderlinge ontwikkeling ( fysiek en mentaal) en beleving van seksualiteit bij jongens en meiden, de aantrekkingskracht en de manier waarop seksualiteit op hun afkomt.       

Les 2 Keuzes. Doel: Jongeren stimuleren om een mening te vormen en van daaruit eigen keuzes te maken met behulp van de opgedane kennis door opvoeders, media, informatie en vrienden. Het bespreekbaar maken van gezonde en ongezonde relaties met aandacht voor grensoverschrijding in seksuele relaties.  

Les 3 Weerbaarheid. Doel: Jongeren stimuleren d.m.v. oefeningen om eigen grenzen m.b.t. seksualiteit te kennen en te voelen. Jongeren informatie geven over zelfbeeld en eigenwaarde om zo hun eigen weerbaarheid te versterken met oog voor de ander.                               

Kosten

Wanneer u de lessenserie No Nonsense voor een groep aanvraagt (les 1-3) zijn de kosten: € 825,- * 
*Naast de aangevraagde lessen worden reiskosten + BTW berekend. Prijswijzigingen voorbehouden. 

Boek een lessenserie of een andere activiteit in onze Agenda.

 

Kijk ook bij onze andere lesprojecten:
Love Limits
Beware of Loverboys

Kom in actie

Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

Doneer nu