Meer nieuws
Nieuwsoverzicht
16 mei 2019

Zeeuwse Vrouwendagen in Goes

'De stoelen zitten erg goed, maar jullie moeten toch opstaan. Bij het trainen van weerbaarheid kun je niet blijven zitten!'

Collega's Marijke en Simone waren op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei in Goes op de Zeeuwse vrouwendagen, georganiseerd door Zij en Zeeuws. Dit jaar stond onze campagne 'Sterk in de Liefde' centraal; een campagne om jongeren weerbaar te maken en een gezonde kijk te geven op seksualiteit en seks. 

Wat voor beeld krijgen opgroeiende jongeren van seks? Is seks iets wat je neemt of krijgt, iets wat gebruikt wordt als betaalmiddel of juist ingezet als chantagemiddel? Veel jongeren voelen de druk om seks te hebben, ook als ze dit eigenlijk niet willen. Maar hoe zeg je op een goede manier ‘nee’? En wat doe je als die leuke jongen je vraagt om je uit te kleden voor de webcam?

Voorlichting die op een open en eerlijke manier deze thema’s bespreekbaar maakt, zorgt voor een gezond bewustzijn en stelt jongeren in staat hun weerbaarheid te vergroten.

Na een korte toelichting was het tijd om zelf in actie te komen want praten over weerbaarheid is een ding maar het daadwerkelijk ervaren is iets heel anders! Bezoekers werden meegenomen in een kort stukje training, leerden stevig staan en goed ademhalen. Daarna hoorden ze in een korte boodschap hoe mooi ze zijn, geliefd, gewenst en bedoeld.  Een boodschap die aansloeg, want weerbaarheid is niet alleen iets voor jongeren, het is belangrijk voor ons allemaal.

Scharlaken Koord is twee jaar het 'goede doel' waar de vrouwen van Zij en Zeeuws voor sparen.

Meer nieuws