Meer nieuws
Nieuwsoverzicht
06 mei 2019

Interview Gezinsgids - Loverboys 3.0

In de Gezinsgids is een interview geplaatst met Heleen Haak, onze coördinator Preventie en Communicatie. Het interview gaat over 'Loverboys 3.0'.

Lees hier het gehele artikel (download PDF)

Een paar fragmenten:

'We beleven de tijd van ‘Loverboy 3.0’: ze chatten via sociale media en hebben soms al na een paar weken hun slachtoffer gevan-gen. Met pikante foto’s die ze van zo’n meisje bemachtigd hebben, drijven ze een wig tussen de deur en laten niet meer los. Ze zijn harder, gewelddadiger en sneller geworden. Dit soort jongens zijn ‘gewoon’ mensenhandelaren.”

'Het aantal meisjes dat slachtoffer wordt, groeit nog steeds. „Twintig jaar geleden belandden zo’n vijftienhonderd minderjarige meisjes in Nederland in de prostitutie. Nu wordt het aantal van drieduizend genoemd, voornamelijk meisjes.”

'Jongeren vinden het steeds normaler om seksuele omgang te hebben met iemand zonder dat ze een officiële relatie hebben. Vaak hebben ze door voorlichtingsprogramma’s geleerd ‘hoe het moet’, maar daarin leren ze niet hoe ze met respect met een ander omgaan. Uit onderzoeken blijkt ook dat kinderen op steeds jongere leeftijd naar porno kijken. Als je daar iets tegenover wilt stellen, zullen we het met onze kinderen concreet over het meest intieme leven moeten hebben.'

Verder praten? Neem contact met ons op!

Meer nieuws