Meer nieuws
Nieuwsoverzicht
16 april 2019

Regionale Werkconferentie Noord-Holland Aanpak Mensenhandel

In 2017 heeft CoMensha 1.076 (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel geregisteerd

Donderdag 7 maart 2019 vond de Regionale Werkconferentie Noord-Holland Aanpak Mensenhandel plaats in  in Alkmaar. De belangstelling voor de werkconferentie, geïnitieerd en georganiseerd door de gemeente Alkmaar en CoMensha, was groot. Zo’n 230 deelnemers, voornamelijk van gemeenten, politie, justitie, onderwijs, (jeugd)zorg- en opvanginstellingen uit de (politie)regio Noord-Holland, waren aanwezig. Ook Scharlaken Koord was vertegenwoordigd.

Dagvoorzitter Naïma Azough leidde het geheel in goede banen. Zij zette zich eerder al in om mensenhandel aan te pakken als tweede kamerlid en voorzitter van de commissie ‘Aanpak meisjesslachtoffers/loverboys/mensenhandel in de zorg voor Jeugd’ (VWS). De volgende thema's werden in het plenaire deel aan de orde gesteld: Preventief samenwerken, Gemeenten aan zet, wat gebeurt er concreet in de regio en een slachtoffer van mensenhandel (arbeidsuitbuiting) kwam aan het woord Zie ook het filmpje.

Na het plenaire deel volgden vier deelsessies waar meerdere organisaties de krachten bundelden om met de aanwezigen na te gaan hoe mensenhandel in de regio Noord-Holland beter kan worden gesignaleerd om daarmee mannen, vrouwen, kinderen te beschermen tegen verschillende vormen van uitbuiting.

Meer nieuws