Meer nieuws
Nieuwsoverzicht
08 januari 2018

Lesproject No Nonsense inclusief animatiefilmpjes

Geen onzin over seksualiteit...

Yes! De animatiefilmpjes die bij ons project No Nonsense over seksualiteit horen, zijn klaar! Ze zijn gemaakt door Webshop Commercial en we zijn super tevreden over het resultaat. We hopen dat de filmpjes de lessen ondersteunen en jongeren uitdaagt tot open gesprekken over seks en seksualiteit, relaties, de verschillen tussen beide seksen en het stellen van grenzen. 

Geen onzin over seksualiteit... Dat is wat we met ons lespakket No Nonsense voor ogen hebben. De lessen zijn erop gericht om op een directe manier met leerlingen in gesprek gaan over seks en seksualiteit. Met het lesmateriaal gaan we verder dan het technische aspect van seksualiteit en wordt er vooral aandacht besteed aan de sociaal emotionele kant. Want hoe bouw je aan een gezonde relatie? Hoe ga je met de andere sekse om en hoe geef je bijvoorbeeld grenzen aan?

De drie lessen van No Nonsense hebben een eigen thema: De jongens en de meiden (les 1), Verliefd.. en dan? (les 2) en Zoenen enzo (les 3). In elke les worden de onderwerpen door middel van animatiefilmpjes geïntroduceerd. Het zijn explanimations, dat zijn uitleganimaties die een moeilijk verhaal begrijpelijk uitleggen, en die dus uitermate geschikt zijn voor dit project.

Het unieke van No Nonsense is dat jongens en meiden de dialoog met elkaar aangaan. Door samen aandacht te besteden aan het kennen en respecteren van verschillen en grenzen kan dit een positief effect hebben op de seksuele ontwikkeling van deze doelgroep. No Nonsense is bedoeld voor jongeren 14-16 jaar op het VMBO en te bestellen viawww.thdv.nl/webshop.

Meer nieuws