Meer nieuws
Nieuwsoverzicht
20 februari 2018

“Bij jullie heb ik voor het eerst mijn verhaal verteld en hoe ik mij echt van binnen voelde. Het was alsof er 100 kilo van mijn schouders viel”

Steunpunt Prostitutie Flevoland: een initiatief van de organisaties Scharlaken Koord en Terwille.

Wat is het Steunpunt? 
Steunpunt Prostitutie Flevoland is een initiatief van de organisaties Scharlaken Koord en Terwille. Beide organisaties hebben ook steunpunten in andere regio’s, maar in Flevoland werken we samen. Er zijn bij het Steunpunt maatschappelijk werkers van beide organisaties aan het werk. Ook zijn er vrijwilligers beschikbaar als maatje, kunnen we je begeleiding door een psycholoog of psychiater bieden en eventueel de mogelijkheid van veilige opvang of behandeling met verblijf. Het Steunpunt werkt samen met andere organisaties in Flevoland, zoals de GGD, instellingen voor GGZ en maatschappelijk werk en scholen. We werken in opdracht van de gemeentes in Flevoland en met steun vanuit de overheid.

Voor wie is het Steunpunt? 
We zijn er voor je als je (wel eens) seks hebt in ruil voor geld of spullen, vrijwillig in de prostitutie werkt of omdat iemand dit van je vraagt. Of je nu thuis werkt, in een club, als escort of op een andere plek. 

Informatie en advies 
Wij bieden hulp en advies aan mensen in de prostitutie bij bijvoorbeeld schulden of het gebruik van alcohol of drugs, als je wilt nadenken over ander werk of een opleiding, als je wilt uitstappen of als je een maatje zoekt. Ook zijn we er voor slachtoffers van loverboys en mensenhandel.

We zijn er voor je als je ‘gewoon’ een keertje wilt praten over wat je bezig houdt en helpen je graag bij allerlei praktische problemen die je ervaart. Ook zijn we er voor ouders, docenten, ambtenaren of anderen die bijvoorbeeld vragen hebben rondom prostitutie, loverboys of mensenhandel. Het kan helpen om te sparren met een medewerker van het Steunpunt of een training te volgen over het herkennen van signalen rondom (gedwongen) prostitutie en loverboyproblematiek. 

Contact 
Neem je contact met ons op als je meer wilt weten, vragen hebt of advies wilt hebben? Op werkdagen kun je ons bereiken via telefoonnummer (020) 622 68 97 of (06) 166 92 713. Mailen kan uiteraard ook! De maatschappelijk werker kan telefonisch advies geven of met je afspreken in een van onze kantoorruimtes in Flevoland. 

info@scharlakenkoord.nl 
www.scharlakenkoor.nl

hulp@terwille.nl 
www.terwille.nl
 

Meer nieuws