De eerste keer... 

 

"Seks..dichterbij kan de ander niet komen!"

Het is dus heel belangrijk om van te voren na te denken en te praten over hoe jij tegen seks aan kijkt. Het gaat tenslotte om je eigen lichaam en dat van de ander. Hoe ga je daarmee respectvol om en wat wil je wel en niet? En wat heeft dat te maken met je relatie, je geloof,  en je vrienden? Je kunt van alles te weten komen over 'hoe het moet en hoe je het veilig doet'.

Maar wat zeker belangrijk is, is dat je als je de ander leuk en aantrekkelijk vindt, je in een relatie steeds dichter naar elkaar toegroeit. Dus ook lichamelijk. En hoe ga je daar samen mee om? Je laat een ander toe in je veilige ruimte..de ander komt heel dichtbij. Daarvoor is het nodig dat je de ander vertrouwt. Dat die weet wat jij wilt en niet over je grenzen gaat. Misschien vind jij jezelf nog te jong voor seks, of het kan dat je eerst wil trouwen voordat je seks hebt of dat je maagd wil blijven vanwege je geloof. Of misschien wil je elkaar eerst een jaar kennen of wil je zijn familie eerst kennen. Al deze redenen zijn prima! Het gaat er om dat jij bedenkt wat je wilt en dit bespreekt met je vriend/vriendin! Zorg dat je weet waar je voor staat en wat jij belangrijk vindt en waar jij voor kiest. Dat maakt het makkelijker om uit te leggen aan de ander waarom je iets wilt of niet. In een goede relatie zal de ander hiervoor openstaan en respectvol met je omgaan!

  

Kom in actie

Ben je ook geraakt door de verhalen van onze doelgroep en wil jij je inzetten? Kom dan in actie! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Klik hier voor de mogelijkheden.

Doneer nu