10-06-2015

Op donderdagmorgen 21 mei vertrok ik vroeg in de morgen met de Thalys naar Brussel voor deelname aan de 5e bijeenkomst van het EU Civil society platform against trafficking in human beings. Dit platform is een initiatief van de Europese Commissie. Myria Vassiliadou, de Europees Coordinator Mensenhandel, heeft voor dit platform organisaties uitgenodigd die vanuit de praktijk mee willen en kunnen denken over de aanpak van mensenhandel.

Samen hebben we ervaringen gedeeld en middels verschillende brainstormsessies concrete ideeën geformuleerd hoe we het beste op Europees niveau slachtoffers kunnen helpen. Daarnaast zijn we ook dieper ingegaan op hoe de preventie opgepakt zou kunnen worden. Dit alles in relatie tot de huidige wet- en regelgeving binnen de EU.

Myria Vassiliadou sloot de bijeenkomst vrijdagmiddag af met de woorden; ‘hartelijk dank voor jullie waardevolle input. Samen met mijn team ga ik hiermee aan de slag. In oktober zal ik terugkoppelen wat we als Europese commissie hiermee gedaan hebben’. Moe maar voldaan kwam ik vrijdagavond weer op CS Amsterdam aan. Mooi dat we als Scharlaken Koord ook in Brussel iets voor de vrouwen op de Wallen mogen betekenen.

Groet,

Marijke de Wit-Bakker
Manager Scharlaken Koord

← Terug naar overzicht